FINALE 2023

De finale van de 43ste editie wordt georganiseerd tijdens de 30e editie van Jazz in ’t Park in Gent, van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 september 2023, in het Voorhavenpark.

De twee Belgische winnaars van de voorrondes zullen het opnemen tegen vier internationale acts. De winnaar gaat lopen met de Grote Prijs Albert Michiels, vernoemd naar de oprichter van de wedstrijd, en krijgt speelkansen op internationale podia. Muziekmozaïek en de Stad Gent willen zo jong jazztalent een duwtje in de rug geven.

Iedereen is welkom om de finale live te komen volgen, verspreid over de drie eerste dagen van Jazz in ’t Park, het gratis Gentse jazzfestival.

“In zijn 30-jarig bestaan heeft Jazz in ’t Park naast grote namen steeds aandacht gehad voor opkomend talent. Opkomend talent dat vaak later uitgroeide tot een grote naam. Met deze samenwerking zet Jazz in ’t Park extra in op dat keurmerk.”
Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten, Stad Gent

“Ik heb van in het begin een groot hart voor Jazz in ’t Park. Een gratis festival van hoog niveau in een gemoedelijke sfeer, perfect om meer mensen met jazz in contact te brengen en speelkansen te geven aan beloftevolle en gevestigde muzikanten. Onze samenwerking zal dit enkel nog versterken.”
Filip Verneert, directeur Muziekmozaïek vzw