DEELNEMERS VOORRONDE LEUVEN

Als aanloop naar de finale van B-Jazz 2023 worden twee Belgische voorrondes georganiseerd, op zaterdag 4 maart in CC het SPOOR (Harelbeke) en op vrijdag 17 maart in 30CC/Schouwburg tijdens Leuven Jazz.

Alle informatie over wie wanneer precies optreedt vind je hieronder.

vrijdag 17 maart @ 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, 3000 Leuven

19.00 uur
Knuets/Secula Quartet
20.00 uur
KAU trio.
21.00 uur
Orson Claeys Quintet
22.00 uur
Anti-Panopticon
23.00 uur
Late Night Jam

Knuets/Secula Quartet

bio
Het Knuets/Secula Quartet is een gloednieuwe band opgericht door de jonge Belgische gitarist, Eliott Knuets en de jonge en begaafde pianist uit Frankrijk, Noé Secula. Samen noemden ze een zeer mooie ritmesectie samengesteld door de Amerikaanse drummer en supertalent Genius Lee Wesley en de zeer begaafde Joan Codina Contra uit Spanje op contrabas. Samen spelen ze hun nieuwe composities met de geest van hun meesters: John Coltrane, Miles Davis, Brad Mehldau, …

line-up
Eliott Knuets gitaar
Noé Secula piano
Genius Lee Wesley drums
Joan Codina Contra contrabas


KAU trio.

bio
De muzikanten van het Brusselse KAU trio. vertegenwoordigen verschillende Europese achtergronden en komen samen in de geest van de stad waar ze zijn opgegroeid. Geïnspireerd door jazz, creëren ze een head-bobbing sfeer met behulp van bassy beats en pakkende melodieën. Door het gebruik van akoestische instrumenten blijft het trio trouw aan een organisch en rijk geluid, waarbij ze zichzelf de vrijheid geven om te improviseren en spontaan te reageren. Beïnvloed door artiesten als BADBADNOTGOOD & Christian Scott, is hun muziek origineel en gedurfd. Nadat ze in de oren van smaakmaker Lefto vielen, werd de band opgenomen in zijn tweede volume van Jazz Cats, uitgebracht op SDBAN Records in juni 2022. Na het uitbrengen van hun eerste beat tape in oktober 2020 en een tweede opus in 2021, zijn ze beschreven als een veelbelovende opkomende nu-jazz band in België. De drie KAU’s vervolgen hun reis met een derde uitgebracht in oktober 2022 ‘III’.

line-up
Jan Janzen keys
Matteo Genovese contrabas
André Breidlid drums

Orson Claeys Quintet

bio
Orson Claeys is een 24-jarige muzikant en componist uit Gent. “Ik was altijd al geïnteresseerd in muziek. Hoewel ik niet uit een muzikale familie kom, speelde het toch een belangrijke rol. Mijn ouders hadden een grote collectie cassettes, cd’s en vinyls. Bij ons thuis werd de meest uiteenlopende muziek gedraaid, van Bach tot Zappa en van Miles tot Lauryn Hill”. Claeys begon op 10-jarige leeftijd piano te spelen. Hij besloot verder te gaan in deze richting en ging naar de kunstacademie ‘Muda’. Pas toen hij op 17-jarige leeftijd de muziek van Herbie Hancock ontdekte, besloot hij de wereld van de jazz te verkennen. Twee jaar later werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij studeert bij erkende artiesten Diederik Wissels en Nathalie Loriers. Momenteel voltooit hij zijn masteropleiding. Geïnspireerd door wereldberoemde muzikanten als Aaron Parks, Ambrose Akinmusire, Shai Maestro en Walter Smith III, is Orson Claeys voortdurend op zoek naar zijn eigen unieke stijl in de hedendaagse moderne jazz.

line-up
Orson Claeys piano
Thomas Sagne gitaar
Alberto Barban contrabas
Gionata Giardina drums
Victor Khaddaj drums

Anti-Panopticon

bio
Anti-Panopticon is het geesteskind van saxofonist/componist Lennert Baerts. Baerts, die met verschillende projecten reeds lof wist te oogsten van gerenommeerde namen als Joe Lovano en Jakob Bro, richtte dit kwartet op in 2019. Samen met Jesse koos hij ervoor om de samenwerking met Floris en Tijs aan te gaan. Deze unieke samenstelling van Anti-Panopticon brengt op deze manier de verschillende tradities en perspectieven van zowel de Nederlandse als de Belgische muziekscene bij elkaar. Deze symbiose tussen twee werelden kwam meteen tot uiting op hun eerste album Channeling The Flood. Dit album, dat ze in 2020 uitbrachten, werd door De Standaard prompt “dé Belgische jazzplaat van het jaar” genoemd. Anti-Panopticon is een traditioneel kwartet maar wil deze line-up nieuw leven inblazen door hun geheel eigen draai te geven aan deze setting. Hierbij streven ze naar voortdurende nieuwsgierigheid, muzikale gelaagdheid en volle overgave in het samenspel.

line-up
Lennert Baerts tenorsaxofoon
Floris Kappeyne piano
Tijs Klaassen contrabas
Jesse Dockx drums

Late Night Jam

Na de vier concerten en terwijl de jury beraadslaagt laten de aanwezige muzikanten zien en vooral horen wat ze muzikaal in hun mars hebben.