DEELNEMERS VOORRONDE HARELBEKE

Als aanloop naar de finale van B-Jazz 2023 worden twee Belgische voorrondes georganiseerd, op zaterdag 4 maart in CC het SPOOR (Harelbeke) en op vrijdag 17 maart in 30CC/Schouwburg tijdens Leuven Jazz.

Alle informatie over wie wanneer precies optreedt vind je hieronder.

zaterdag 4 maart @ CC het SPOOR
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke

19.00 uur
Teddy’s Brain Drain
20.00 uur
Mojo Jojo
21.00 uur
Koala Swim
22.00 uur
Elias D’hooge Trio
23.00 uur
Late Night Jam

Teddy’s Brain Drain

bio
Teddy’s Brain Drain bevindt zich op de grens tussen onschuldige, bijna naïeve melodieën en duistere, raadselachtige sferen. Het trio gebruikt songs als een vat om een groter verhaal op te bouwen, en laat tegelijkertijd elke muzikant een eigen verhaal verkennen. Verwacht omvangrijke grooves, suspensevolle thema’s en alles daartussenin. Alle composities van de band zijn geschreven door Machiel Heremans en ontstonden vlak voor een voor muziek wazige/grijze periode (2019). Maar eenmaal voorbij deze periode, toen de muzikanten bij elkaar kwamen, groeiden ze snel uit tot een echte band en werd een eerste EP opgenomen. Deze EP komt half maart 2023 uit op het label Honolulu Records.

line-up
Machiel Heremans gitaar
Federico Stocchi contrabas
Gaspard Sicx drums


Mojo Jojo

bio
Mojo Jojo is een kwartet dat uitnodigt tot lyrische melodieën die gedreven worden door diepgewortelde pulsaties. De muzikanten ontdekten dat ze een zeer sterke en dynamische band hebben op zowel persoonlijk als muzikaal vlak. Elk van hen heeft een zeer sterke en verschillende muzikale achtergrond en identiteit. Die identiteiten zijn gecombineerd in dit project.

line-up
Emanuel Van Mieghem contrabas
Umberto Odone drums
Yuxiang Zhang gitaar
Warre van De Putte tenorsaxofoon


Koala Swim

bio
Koala Swim is een hedendaags jazz collectief geïnspireerd door het alledaagse leven, zwemmende Koala’s en hip hop. Met net hun eerste tour doorheen België en Nederland achter de rug, kan u zich verwachten aan een frisse sound bestaande uit composities van gitarist en bandleider Alessio Santoliquido die de vriendschap, vibe en muzikaliteit van dit jonge Belgische jazz kwintet weergeven. De band bestaat sinds mei 2022 en vond elkaar na samen tal van verschillende gigs te spelen in allerlei bezettingen. Momenteel zitten alle leden in hun masterfase aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

line-up
Alessio Santoliquido gitaar
Seppe De Bleser saxofoon
Thibaut Deryckere piano
Simon De Rover dums
Toon Rumen contrabas


Elias D’hooge Trio

bio
Met ons trio willen we ons eigen unieke verhaal vertellen met originele composities die geworteld zijn in verhalen, dromen en grote inspiraties. We mengen graag jazztraditie met meer moderne muzikale concepten van improvisatie en compositie op een manier dat we een gesprek kunnen beginnen dat leuk, humoristisch, gespannen, verdrietig kan zijn … Een gesprek aangaan met elkaar, ons innerlijk en het publiek via muzikale parameters en de prachtige taal van ‘jazz’ maakt dat we plezier hebben op en naast het podium. Elias studeert momenteel af (master jazz piano) aan het conservatorium van Gent, waar hij de bassist Zjef en de drummer Tom ontmoette en dit trio vormde. De passie voor (jazz)muziek leidt zijn weg door zijn leven als een jonge ‘reiziger’ die houdt van het geluid van het verleden, het heden en de toekomst. ‘Creëren’ is een groot deel van hemzelf, wat resulteert in zeer unieke composities en ideeën. Zjef begon elektrische bas te spelen toen hij twaalf was. Na de middelbare school begon hij in 2012 zijn muzikale studies aan ‘De Kunsthumaniora’ in Antwerpen, waar hij les kreeg van Piet Verbist. Het jaar daarop zette hij deze studies voort aan het conservatorium in Gent. Hier kreeg hij onder meer les van Nicolas Thys, Yannick Peeters, Vincent Pierins en Janos Bruneel. Inmiddels is Zjef afgestudeerd met een masterdiploma elektrische bas en voltooide hij zijn lerarenopleiding in combinatie met een extra jaar contrabasstudie bij Janos Bruneel. Tom is een drummer uit Gent die op zevenjarige leeftijd begon met drummen. Door te leren van meesters als Jean-Philippe Komac, Toon Van Dionant, Arnoud Gerritse, Wouter Van Tornhout, Jan Samyn en Wim Leo werd zijn stijl gewaardeerd in de moderne Belgische jazzscene, hoewel hij ook andere genres niet schuwt.

line-up
Elias D’hooge piano
Zjef Van Steenbergen contrabas
Tom Peeters drums


Late Night Jam

Na de vier concerten en terwijl de jury beraadslaagt laten de aanwezige muzikanten zien en vooral horen wat ze muzikaal in hun mars hebben.