DEELNEMERS VOORRONDE 2022

Dit zijn de 4 groepen die geselecteerd werden om op vrijdag 11 maart 2022 op te treden in 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven:

19.00 uur MÓS ENSEMBLE

20.00 uur MATTHIAS VAN DEN BRANDE TRIO

21.10 uur ADJA

22.10 uur LATITUDE

aansluitend kon je hen vanaf 23.00 uur ook nog samen zien spelen tijdens de Late Night Jam in de foyer.

MÒS ENSEMBLE

MUZIKANTEN
Ambroos Deschepper  alt- & sopraansaxofoon
Artan Buleshkaj  gitaar
Astrid Creve  zang & banjoline
Benjamin Hermans  baritonsaxofoon & (bas)klarinet
Kobe Boon  contrabas
Marta Del Grandi  zang
Roos Denayer  zang & gitaar
Simon Raman  drums

vrijdag 11 maart om 19.00 uur in 30CC/Schouwburg, Leuven

mòs ensemble is een octet rond bassist Kobe Boon. Zang, tekst en muziek vormen een losbandig verbond, zijn voortdurend verwikkeld in een verstrengelde verkenning. Folk, jazz, pop en kamermuziek krijgen elektronische opsmuk, worden laag voor laag aan elkaar toegevoegd en weer ontmanteld, om nu eens een eensgezinde trance op te bouwen en dan weer schurend tegen elkaar uit te spelen. Het ene moment word je meegezogen in een mysterieuze pastorale trip, om even later te belanden bij een spreidstand tussen euforie en melancholie, met gitaren, stemmen en blazers die elkaar afwisselend overwoekeren.

Het is een ode aan de verbeelding, de macht van de fantasie. mòs ensemble speelt muziek die voluptueus durft zijn en risico’s neemt. Genres doen er niet meer toe. Deze muziek is veelkleurig en expressief, gestuwd door een luid kloppend hart, maar nu nog sterker gestuurd vanuit een centraal organisme dat emoties, kleuren, texturen en weelderige poëzie uitspeelt als een gebalde vuist.

MATTHIAS VAN DEN BRANDE TRIO

MUZIKANTEN
Matthias Van den Brande  saxofoon
Tijs Klaassen  contrabas
Wouter Kühne  drums

vrijdag 11 maart om 20.00 uur in 30CC/Schouwburg, Leuven

Matthias Van den Brande is een Belgische jazz saxofonist/componist die al bijna 8 jaar in Amsterdam woont. Intussen is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazzscene en maakt hij deel uit van bands als het Tijs Klaassen Quintet, Mo van der Does Motet, Spoken, LOTUS V, … Ook in België is hij nog steeds actief en werd hij o.a. als solist uitgenodigd door het Brussels Jazz Orchestra.

In 2021 richtte Matthias zijn nieuw trio op, waarin hij zich laat versterken door twee Nederlandse supertalenten: Tijs Klaassen (bas) en Wouter Kühne (drums). De intieme setting van een trio geeft de muzikanten een ongelofelijke vrijheid om nieuwe ritmische, melodische en harmonische ideeën uit te werken. Hun wederzijdse vriendschap en sterke muzikale band vormen hiervoor het fundament. Dit zinderende trio brengt in april 2022 de EP ‘Approaching The Present’ uit.

ADJA

MUZIKANTEN
Adja Fassa  zang
Adrien Souchet  backing vocals
Alexis Nootens  gitaar
Edwin Theophile  contrabas
Elvira Lawson  backing vocals
Emile Hennuyer  trompet
Levi Leïto Wynants Gonze  backing vocals
Nina Matterne  piano
Samuel De Vleeschouwer  drums

vrijdag 11 maart om 21.10 uur in 30CC/Schouwburg, Leuven

Adja Fassa is een singer-songwriter en theatermaakster, die ook schrijft en speelt. De afgelopen jaren ontplooide ze haar interesses in zowel muziek als theater binnen verschillende kaders: in de drama-opleiding op het KASK te Gent, waarna ze naar India, Nepal, Spanje, Griekenland en Portugal reisde om te leren over ecologische, maar ook spirituele zelfvoorziening. Daarna keerde ze terug naar België waar ze jazz-zang studeerde op de Jazzstudio te Antwerpen en het Conservatorium te Leuven – waar ze later opnieuw in de theateropleiding stapte en haar interdisciplinair onderzoek startte.

Tegenwoordig woont ze in Brussel en bouwt ze haar artistiek project ‘Adjabet’ verder uit: een symbolisch alfabet en eveneens een muziekproject waarbinnen ze zoekt naar een hybride performance-format rond Jazz, Soul, Gospel Gospel/meerstemmigheid, fysieke performance en sensorische elementen zoals geur en klank. Dit is echter een proces van lange adem en in de tussentijd kan je gewoon naar haar muziek komen luisteren, die ze speelt met haar band onder de naam ADJA.

LATITUDE

MUZIKANTEN
Basile Rahola  contrabas
Eliott Knuets  gitaar
Simon Comté  tenor- & sopraansaxofoon
Umberto Odone  drums

vrijdag 11 maart om 22.10 uur in 30CC/Schouwburg, Leuven

Drummer Umberto Odone is opgeleid in Italië, Maastricht en Brussel. Hij heeft gespeeld met het Italiaans Nationaal Orkest en andere grote musici.
Basile Rahola is opgeleid als contrabassist in Lyon, Barcelona en Brussel. Hij heeft in vele landen gespeeld en een album met zijn composities uitgebracht.
Eliott Knuets studeerde jazzgitaar bij Peter Hertmans en Bert Cools. Hij heeft met de BJO gespeeld. Op 17-jarige leeftijd nam hij zijn eerste album op.
Saxofonist Simon Comté ging op 14-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij heeft ook zijn opleiding genoten in Frankrijk bij Stéphane Guillaume. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen.

Deze 4 muzikanten vormden de groep «Latitude» in 2021. Zij maken deel uit van de ensembles «jong talent» die geselecteerd zijn door het Jazzfestival van Dinant 2021. Sindsdien hebben ze op verschillende Belgische podia opgetreden. Hun repertoire combineert eigen composities, covers (Lage Lund, Joshua Redman,…) maar ook standards.